Bitcoin, hvor og hvordan køber jeg dem?

Køb af Bitcoins: Hvad du skal være opmærksom på.

Endelig, nu er du klar til at købe bitcoins, eller etherium. Desværre sælges de ikke i Netto…endnu. 🙂 Men fortvivl ikke, hvor der er en vilje er der en vej. Du har det nok ligesom jeg havde det, da jeg skulle købe mine første bitcoins. Du er ivrig for at komme igang. Desværre er det sådan ved køb af bitcoins, at tid er penge. Forstået på den måde at jo hurtigere du skal bruge dine bitcoins, des mere kommer du til at betale i gebyrer og dårlige kurser mm. Først vil jeg vende et par termer:

SEPA overførsel: International Bank overførsel. Det lyder mere besværligt end det er. Vær opmærksom på det kan tage dage!

FIAT: Almindelige valutaer udsted af regeringer. DKK, Euro, Dollars osv. Du vil møde dette term meget.

FIAT Ramp: Et sted eller en service der tilbyder at sælge bitcoin eller anden crypto for FIAT (off-ramp) eller, hvor du kan købe bitcoins for FIAT (on-ramp).

De hurtige måder at anskaffe Bitcoins og komme igang på.

Coinbase: Det er en slags hybrid. Det foregår ved at du indsætter Euro på din online wallet host dem. De tager imod kreditkort, og SEPA overførsler. De har også en begrænset børsfunktion. Du kan kun handle med de mest almindelige coins. Men det er en hurtig og bekvem måde at komme igang på. Du kan tilmed have dine bitcoins stående der for en kort stund (men lad være, det er ikke sikkert!). De har dog høje gebyrer, og de giver dårlige kurser. Ved større beløb er det alt alt for dyrt. Men skal du bruge et mindre beløb til at betale et eller andet på nettet, som kun tager bitcoins. Så kan du bruge denne metode uden overhovedet at skulle lave en wallet andet steds. Deres kreditkort gebyr er 3.99%, og jeg syntes jeg de tager sig godt betalt i kurs tab osv. Hvis du benytter SEPA, kan du  gøre det til en nogenlunde fornuftig pris. Din bank tager 20 kr. og Coinbase tager 0.15 euro. Dertil skal du lægge 1.49% i gebyr på alle handler (og du skal jo lave mindst en, for at få dine euro lavet til bitcoins). Coinbase er en mulig løsning indtil du kan vælge den sidste (og bedste) metode.

Så er der de tre danske:

wemovecoins.com: 7,5% kommission på kreditkort overførsler. De tager ikke bankoverførsler. Deres kurser er gode (taget direkte fra den børs, der hedder Kraken, mere om den senere). Her kan du købe bitcoins, ikke sælge (FIAT on-ramp).

123bitcoin.dk: 7,5% i kommission på kreditkort overførsler. Strakslevering til din bitcoin adresse. 4,5% på bankoverførsel (dansk bankoverførsel vel at mærke). Levering indenfor 12 timer. Storkunder får rabat (ved køb over 500.000kr). Deres kurser er gode (taget direkte fra den børs der hedder Kraken, mere om den senere). Her kan du købe bitcoins, du kan ikke sælge (FIAT on-ramp). Samme ejere som wemovecoins.com.

copenhagenbitcoin.dk: 3.9% kommision, men her handles kun via bankoverførsler. Det er dog danske bankoverførsler, så det går stærkt. De udskiller sig ved både at håntere køb og salg af bitcoins. Maks beløb 100.000kr. Kursen er lidt usikker, idet den sættes på det tidspunkt hvor bankoverførslen er gået igennem.

Den langsomme, men billige:

I næste post vil jeg gennemgå Bitcoin Børser. Den bedste metode jeg har fundet, er at gøre brug af en af de børser, der tilbyder FIAT on-ramp (køb af bitcoins) via SEPA bankoverførsler. Det koster normalt kun de 20kr., din bank tager i gebyr. Herefter kan du i ro og mag direkte købe de coins du vil have. Desværre er det sådan, at mange børser pt har lukket for nye kunder, derudover er der en striks verificerings og ID godkendelsesprocedure, for at få lov at lave SEPA overførsler til dem, der tilbyder det. Derfor kan de ovenstående muligheder ofte være gode at starte med ,indtil du er på plads med børserne.

Læs næste post for at lære om Bitcoin Børser.

 

 

 

 

 

Skriv et svar